Nanexa erhåller ”Notice of Allowance” för sin japanska patentansökan

Pressmeddelande 

Uppsala 2019 03 19

 

Nanexa erhåller ”Notice of Allowance” för sin japanska patentansökan

Det japanska patentverket har utfärdat en så kallad ”Notice of Allowance” i Nanexas japanska patentansökan rörande Bolagets drug delivery-plattform PharmaShell®. Notice of Allowance betyder att det japanska patentverket anser att patentansökan uppfyller de krav som kan ställas för att erhålla ett godkännande. Det går dock i dagsläget inte säga något om när patent kommer beviljas då processen fortfarande pågår. 

 

Nanexas VD David Westberg kommenterar:

Vi ser det japanska patentverkets tillkännagivande gällande patenterbarheten hos Nanexas teknologi som något väldigt positivt. Den japanska marknaden är viktig för läkemedelsbranschen och ett godkänt patent stärker oss i vår position när vi samtalar med nuvarande och framtida partners.

För mer information kontakta:

David Westberg – VD, Nanexa AB (publ) 


Telefon: 0709 – 42 83 03


E-post: david.westberg@nanexa.se

www.nanexa.com

Om Nanexa AB (publ)

Nanexa AB är ett nanoteknologiskt drug delivery-företag som fokuserar verksamheten på utvecklingen av PharmaShell®som är ett nytt och banbrytande drug delivery-system som bedöms ha en stor potential inom ett flertal indikationsområden. Inom ramen för PharmaShell®har Nanexa samarbetsavtal med bland andra AstraZeneca.